Oranje wijkt ook weer uit naar Rotterdam en Eindhoven

13 mei 2016, 11:14   Bijgewerkt: 13 mei 2016, 12:03

De Amsterdam ArenA is niet langer meer het vaste domein van het Nederlands elftal. Oranje gaat ook weer interlands afwerken in de Rotterdamse Kuip en het Philips Stadion in Eindhoven. Dat heeft de KNVB vrijdagochtend officieel bevestigd.

De wedstrijden die Nederland in de kwalificatiecampagne voor het WK 2018 in Rusland speelt, worden verdeeld over de Amsterdam ArenA en De Kuip. Het Philips Stadion in Eindhoven is een optie voor vriendschappelijke interlands. De laatste interland van Oranje in De Kuip werd twee jaar geleden gespeeld, in aanloop naar het WK 2014 in Brazilië. Het laatste bezoek van het Nederlands elftal aan Eindhoven dateert van 2 september 2011. De afgelopen twee seizoenen was de Amsterdam ArenA de vaste thuisbasis van Oranje.

"Volgend seizoen start een nieuwe, lastige kwalificatiereeks. Dan willen wij met Oranje weer graag terug het land in. Wij hebben frequent en constructief overleg gehad met de stadions en kijken ernaar uit om met Oranje terug te keren in de drie voetbalhoofdsteden", legt directeur betaald voetbal Bert van Oostveen van de KNVB uit. "De verkeerssituatie rondom De Kuip, die voor ons toch altijd een punt van zorg was, is de laatste tijd aanzienlijk verbeterd. Maar ook binnen de muren van het stadion is het nodige gebeurd, waardoor wij onze supporters, genodigden en relaties beter kunnen ontvangen. De sfeer heeft in Rotterdam natuurlijk nooit ter discussie gestaan."

Er zal op donderdag 1 september in Eindhoven geoefend worden tegen Griekenland. "Uit de historie blijkt dat het goed is om vriendschappelijke wedstrijden van Oranje over het land te spreiden. Eindhoven, dat zeker sinds afgelopen weekend ook een van de voetbalhoofdsteden van Europa is, is een uitstekend gastheer", aldus Van Oostveen.

Op dinsdag 28 maart 2017 oefent het Nederlands elftal overigens tegen Italië in Amsterdam.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen