De Koning tevreden over strijdlustig Go Ahead

13 mei 2016, 23:14

Go Ahead Eagles-coach Hans de Koning is te spreken over de strijdlust van zijn elftal tegen VVV-Venlo. De ploeg uit Deventer was de Limburgse club vrijdag in de eigen Adelaarshorst met 1-0 de baas in het eerste deel van het tweeluik in de halve finales van de play-offs om promotie/degradatie.

"We hebben met elkaar gezegd dat we deze wedstrijd moeten aanpakken. Ik denk dat we het toelaatbare van de scheidsrechter moesten opzoeken en dat zijn mannelijke duels spelen en daar horen ook tackles bij", aldus De Koning bij RTV Oost. Het spel van Go Ahead voor rust kon volgens hem wel beter. "In balbezit waren we in de eerste helft wat onrustig en nerveus."

Halverwege zei De Koning tegen zijn spelers dat ze vol voor de winst moesten gaan. Dat gebeurde ook. "In de tweede helft hebben we alle schroom van ons afgegooid en echt voor de winst gespeeld. Dat straalde van iedereen af", constateert De Koning tevreden. "De uitgangspositie is in de tweede helft gezet, mede dankzij een ploeg die graag wilde en ook het publiek dat graag wil." De return is komende maandag in Venlo.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen