Kampioen Juventus geeft Sampdoria pak rammel

14 mei 2016, 19:06

Kampioen Juventus heeft het Serie A-seizoen in stijl afgesloten. De ploeg van coach Massimiliano Allegri zegevierde zaterdag op eigen veld met 5-0 over Sampdoria en boekte daarmee haar grootste zege van het seizoen.

Juventus ging vorige week nog onderuit tegen degradant Hellas Verona, waarmee een einde kwam aan een indrukwekkende reeks van 26 wedstrijden waarin 76 punten werden gepakt. Die superreeks hielp de club uit Turijn alsnog probleemloos aan titelprolongatie in de Serie A, na een mager begin van het seizoen.

Tegen Sampdoria werden de Juventus-fans getrakteerd op vijf doelpunten van hun favoriete club. Patrice Evra kopte al in de vijfde minuut de 1-0 binnen uit een vrije trap van Paulo Dybala en tekende daarmee voor de snelste Juve-goal van deze jaargang. Dybala was tien minuten later zelf verantwoordelijk voor de 2-0. Het supertalent benutte een strafschop, toegekend na een overtreding van Milan Skriniar op de doorgebroken Mario Mandzukic. Het kwam de Sampdoria-speler op een directe rode kaart te staan.

Met een man meer liep Juventus in het restant van de partij uit naar een dikke zege. Dybala was in de 37ste minuut met een schot van buiten de 'zestien' verantwoordelijk voor de 3-0. Eveneens van afstand zorgde Giorgio Chiellini in de 77ste minuut voor de 4-0. De verdediger kreeg een afgeslagen corner voor de voeten en ramde in één keer, vol overtuiging, raak. Zijn collega-verdediger Leonardo Bonucci was acht minuten later, eveneens uit een hoekschop, de maker van de 5-0.

[photo,97907,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen