Zidane trots op Real: "Maar Barça terechte kampioen"

14 mei 2016, 20:06

Zinedine Zidane kijkt met een goed gevoel terug op het seizoen van Real Madrid in La Liga, maar erkent dat FC Barcelona de verdiende kampioen is. De Catalanen prolongeerden zaterdag de titel met een 0-3 zege bij Granada CF. Real had daardoor niets aan een 0-2 overwinning bij Deportivo la Coruna.

"Ik ben blij en trots op wat we gepresteerd hebben. We hebben moeilijke fases gehad, maar hebben de koppies nooit laten hangen. We hebben tot het einde geknokt", aldus Zidane tegen AS. De Fransman werd in januari van dit jaar aangesteld als coach van Real Madrid, als opvolger van de ontslagen Rafael Benitez. Over twee weken speelt Real nog de finale van de Champions League tegen stadgenoot Atlético.

"We moeten nu uitrusten", vervolgt Zidane. "Ik ben ontzettend trots op ieder lid van de ploeg. Na 38 wedstrijden kunnen we niet meer veranderen dat Barcelona de kampioen is. Dat hebben ze verdiend, maar ook petje af voor mijn spelers. We hebben het geluk dat we nog de finale van de Champions League spelen. Daarop moeten we ons nu richten. We zijn een beetje teleurgesteld, maar denken nu alleen nog maar aan de finale in Milaan. We gaan eerst uitrusten en dan naar de CL-eindstrijd toewerken. De kansen in de finale zijn 50-50 en dat zal niet veranderen. Het belangrijkste is dat we nu onze rust pakken en een paar dagen niet aan voetbal denken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen