Atlético Madrid sluit af met zege op Celta de Vigo

14 mei 2016, 21:31   Bijgewerkt: 15 mei 2016, 01:28

Atlético Madrid heeft het La Liga-seizoen afgesloten met een overwinning. De ploeg van trainer Diego Simeone zegevierde zaterdag in het eigen Estadio Vicente Calderon met 2-0 over Celta de Vigo, door goals van Fernando Torres en Antoine Griezmann in de eerste tien minuten van de tweede helft.

Atlético was tot vorige week nog in de titelrace, maar verpestte het voor zichzelf met een nederlaag bij laagvlieger Levante en eindigt uiteindelijk als derde. FC Barcelona kroonde zich eerder op de dag met een 0-3 zege bij Granada CF opnieuw tot landskampioen. Real Madrid werd tweede, na een 0-2 overwinning bij Deportivo la Coruna.

Celta de Vigo moest door het verlies bij Atlético de vijfde plaats afstaan aan Athletic de Bilbao, dat Sevilla FC met 3-1 de baas was. Aritz Aduriz (2) en Raul Garcia maakten de doelpunten voor de Basken tegen Sevilla, dat tussendoor via Juan Muñoz terug in de wedstrijd kwam.

Bilbao is als nummer vijf rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van de Europa League, Celta de Vigo en Sevilla gaan als nummers zes en zeven de voorronde van dat toernooi in. Wel kan Sevilla zich nog plaatsen voor de poulefase van de Champions League. Daarvoor moet het komende woensdag de Europa League-finale tegen Liverpool winnen. De Andalusiërs wonnen het toernooi al in 2014 en 2015.