Blind haalt Advocaat bij technische staf van Oranje

14 mei 2016, 22:26

Dick Advocaat keert terug bij het Nederlands elftal. De KNVB meldt zaterdag dat bondscoach Danny Blind de 68-jarige Hagenaar als assistent heeft toegevoegd aan de technische staf. Advocaat was van 1992 tot en met 1995 en van 2002 tot en met 2004 de eindverantwoordelijke bij Oranje, van 1984 tot en met 1987 en van 1990 tot en met 1992 was hij ook al assistent-bondscoach.

"Enige tijd geleden heb ik Dick Advocaat gevraagd om mijn assistent te worden", reageert Blind in een persbericht van de KNVB. "Ik ben erg blij dat hij daar 'ja' op heeft gezegd. Oranje heeft een zware kwalificatiecampagne voor de boeg en het is goed dat wij op weg naar het WK in Rusland gebruik kunnen maken van zijn ervaring en know-how. Ik kijk uit naar onze samenwerking."

Advocaat sluit volgende week zondag aan als het Nederlands elftal naar Portugal vertrekt voor een trainingskamp ter voorbereiding op de oefenduels met achtereenvolgens Ierland (27 mei), Polen (1 juni) en Oostenrijk (4 juni). Dat betekent dat de technische staf van Oranje voor die gelegenheid uit vijf man bestaat: naast Blind en Advocaat zijn dat assistenten Marco van Basten, Ruud van Nistelrooy en keeperstrainer Arno van Zwam. Van Nistelrooy vertrekt per 1 juli naar PSV.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen