Wegen van Van der Wiel en PSG scheiden definitief

15 mei 2016, 09:09

Gregory van der Wiel is aan zijn laatste weken bij Paris Saint-Germain bezig. De kampioen van Frankrijk heeft bevestigd dat het contract van de Nederlandse rechtsachter niet verlengd wordt en dat de 28-jarige Amsterdammer daarom met een transfervrije status op zoek kan naar een nieuwe werkgever.

PSG heeft het nieuws na de 4-0 overwinning op FC Nantes, de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, bekendgemaakt. Alleen de finale van de Coupe de France tegen Olympique Marseille resteert dit seizoen nog voor de Franse kampioen. Dat is dus de laatste officiële wedstrijd waarin Van der Wiel zijn opwachting kan maken voor de sterrenploeg uit Parijs.

Tegen Nantes speelde Van der Wiel 73 minuten mee, toen werd hij vervangen voor David Luiz. In totaal kwam de rechtsback dit seizoen tot zeventien optreden in de Ligue 1 (twee goals), vier bekerwedstrijden en zes duels in de Champions League, waarvan twee als invaller. Van der Wiel heeft in totaal vier seizoenen voor Paris Saint-Germain gespeeld. In de zomer van 2012 werd de 46-voudig international van Oranje overgenomen van Ajax, waar hij de jeugdopleiding doorliep.

Op Instagram plaatste Van der Wiel na de laatste competitiewedstrijd van het seizoen een foto met Zlatan Ibrahimovic en Maxwell.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen