Groenendijk: "Handtekening te weinig onder het spel"

15 mei 2016, 12:56

Veel mensen keken raar op, toen Alfons Groenendijk deze week kenbaar maakte dat hij zal vertrekken bij Excelsior. De 51-jarige oefenmeester uit Leiden leidde de Kralingse club deze jaargang keurig naar de vijftiende plaats en directe handhaving, maar houdt het toch voor gezien.

In het FOX Sports-programma De Tafel van Kees gaf Groenendijk tekst en uitleg over zijn besluit. "Er is natuurlijk een goede prestatie geleverd door Excelsior en daar zijn we allemaal enorm trots op. Het is natuurlijk mooi, maar bij mezelf kwam er ook wel een ander gevoel naar boven. Je moet zo'n seizoen zelf ook analyseren en evalueren en het was niet altijd plezierig", verklaart de trainer.

"Ik ga ergens anders kijken. Dat is toch heel normaal?", vraagt Groenendijk zich af, naar aanleiding van de reacties van de buitenwacht, die niet altijd even begripvol waren. "Een trainer maakt de balans op na een jaar. Ik wil graag verder kijken, ik vind het een hoop ophef om niets", aldus Groenendijk. "Ik ben natuurlijk wel blij na dit jaar, maar niet echt tevreden. Het had beter gekund."

Groenendijk legt uit wat er dan precies beter had gekund. "Mijn handtekening staat te weinig onder het spel van Excelsior. Herkenbaarheid, daar gaat het om. Ik had wel iets aanvallender willen spelen. Ik had niet het gevoel dat ik het nog een jaar wilde en dat ik fluitend naar mijn werk zou gaan", aldus de coach. "Ik verwijt niemand iets, maar kijk altijd naar mezelf."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen