Blind gaat bij AS Roma aankloppen voor Strootman

15 mei 2016, 11:59

Kevin Strootman maakte op 21 februari zijn rentree na maandenlang blessureleed en hoewel het even duurde voordat de middenvelder van AS Roma weer volledig fit was, begint hij steeds meer in het ritme te komen. Nadat de linkspoot zaterdag een uur meedeed tegen AC Milan (1-3 winst), staat de wedstrijdenteller dit seizoen op vijf.

Strootman liet een prima indruk achter tegen Milan, maar was na een uur wel moegestreden. Oranje-bondscoach Danny Blind houdt de situatie rond de middenvelder nauwlettend in de gaten. "Ik moet voorzichtig zijn met wat ik zeg. In maart heb ik hem gesproken, toen hij zijn rentree maakte. Ik hoopt dat hij zo snel mogelijk meer zou gaan spelen, waardoor hij direct in beeld zou komen bij Oranje. Misschien al voor de interlands in eind maart. Het is namelijk een belangrijke speler. Het kreeg toen echter nog geen gevolg", zei Blind bij FOX Sports.

Nu timmert Strootman echter steeds meer aan de weg. "Een paar weken geleden heb ik weer met hem gesproken. Als de kans voor Oranje zich voordoet, dan wil ik daar met hem over praten. Het gaat er eerst om hoe hij het zelf ziet. En het is net zo belangrijk hoe Roma het ziet. Hij heeft een heel vervelende, nare en langdurige periode achter de rug. De club moet daarom het gevoel hebben dat het voor hun ook goed is. Ik ben wel van plan om het te opperen en ga contact met hem opnemen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen