Puinruimen bij Stuttgart na eerste degradatie in 39 jaar

15 mei 2016, 13:05

VfB Stuttgart degradeerde zaterdag, na 39 jaar lang onafgebroken in de Bundesliga te hebben gespeeld, naar het tweede niveau van Duitsland. Onder Huub Stevens wisten Die Schwaben de vorige twee seizoenen degradatie nog af te wenden, maar door een 3-1 nederlaag bij VfL Wolfsburg is het doek gevallen voor de Zuid-Duitse club.

Het zorgt ervoor dat Stuttgart maatregelen gaat treffen. Het zal onder meer op zoek gaan naar een nieuwe coach. Jürgen Kramny, die sinds november 2015 aan het roer stond, wordt teruggeschoven door de clubleiding. De coach, die eerst werkzaam was in de jeugdopleiding, baalt stevig van de degradatie. "Dit doet echt pijn. We hebben de afgelopen weken veel kansen gehad om punten te pakken, maar betalen de prijs omdat we deze niet gepakt hebben", sprak Kramny.

Stuttgart kroonde zich in 2007 nog tot kampioen in de Bundesliga, nu is het dus voorbij op het hoogste decor. "Het is moeilijk om hier woorden voor te vinden. Het doet ongelofelijk veel pijn. We hebben als collectief gefaald en zijn zeer teleurgesteld", aldus middenvelder Christian Gentner. "We hebben dit seizoen te veel fouten gemaakt", voegt aanvaller Martin Harnik toe.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen