Ten Hag: "Compliment voor jeugdopleiding Utrecht"

15 mei 2016, 17:38

Erik ten Hag vindt de knappe 5-2 tegen PEC Zwolle een overwinning voor de jeugdopleiding van FC Utrecht. Met jonge spelers als Giovanni Troupée en Sofyan Amrabat kwamen de Domstedelingen eigenlijk geen moment in de problemen, waardoor de finale van de play-offs om Europees voetbal gehaald werden.

Ten Hag was na afloop een vrolijk man. "We hebben een hele jonge ploeg, de spelers moet je daarom continu achterna zitten. Die moet je bij de les houden, dat is noodzakelijk. Zulke wedstrijden kunnen namelijk draaien. PEC Zwolle heeft een goede ploeg, met een weerbare coach (Ron Jans, red.)", stelt Ten Hag bij FOX Sports. "Ik heb hem niet geknepen, maar je zag toch dat concentratie een paar keer verslapte. Bijvoorbeeld bij de 3-1."

Uiteindelijk kan Utrecht ondanks twee momentjes van verslapping terugkijken op een uitstekend duel. Dat Troupée voor de bevrijdende 4-1 zorgde, vindt Ten Hag mooi. "Hij heeft talent en we hebben goed met hem gewerkt, met een bewust plan. Net als bij Amrabat. Het is een mooi compliment voor de jeugdopleiding van Utrecht. Het is prachtig dat Troupée zich zo ontwikkelt. Hij is ambitieus, is giftig en heeft winnaarsdrang en voetbalvermogen. Dat is wat wij op dit moment nodig hebben."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen