Groeibriljant Dybala put inspiratie uit leider Buffon

Jw
16 mei 2016, 17:58

Het aantrekken van Paulo Dybala bleek dit seizoen een gouden greep van Juventus. De 22-jarige aanvallende middenvelder beleefde een geweldig eerste seizoen in Turijn, waarin hij negentien keer scoorde en negen assists afleverde. De Argentijn vindt dat hij nog veel beter kan.

"Wat ik zie als ik in de spiegel kijk? Ik zie een jongen die ondanks zijn leeftijd bij een grote club zit en zich wil ontwikkelen tot een topspeler. Ik ben als een kat, die zichzelf ziet als een tijger. Ik probeer altijd vertrouwen in mezelf te hebben. Zodra ik op het veld stap, verander ik. Ik maak daar wel eens grapjes over met m'n vrienden, die altijd zeggen dat ik een baby face heb. Maar van binnen voel ik me een 30-jarige speler", aldus Dybala tegenover El Pais.

Toch beschouwt Dybala zichzelf niet als leider. "Bij Juventus ben ik verre van een leider. Kijk maar naar alle goede spelers die hier rondlopen. Gigi (Buffon, red.) is een echte leider. De eerste paar keren dat ik met hem werkte, zijn me echt bijgebleven. Je voelt bij hem dat hij veel prijzen heeft gewonnen. Hij is nu 38 jaar, maar wordt elke dag nog beter", bewondert de jongeling de aanvoerder van de Oude Dame.

Dybala looft de winnaarsmentaleit bij Juventus, dat dit seizoen voor de vijfde keer op rij kampioen werd van Italië. "Wat ik heb geleerd bij Juventus? De wil om elke dag te winnen. Er zijn hier spelers die alles al hebben gewonnen en het rustiger aan zouden kunnen doen, maar ze blijven vechten voor de prijzen. Dat je dat als jongen van 22 jaar mag meemaken, is cruciaal."

Buffon verlengde ondanks zijn leeftijd zelfs zijn contract tot 2018. De Italiaanse topdoelman wil nog eens de Champions League winnen, zo gaf hij aan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen