Leicester viert massaal feest met kampioenshelden

Jw
17 mei 2016, 00:01

In Leicester heerst al weken een geweldige vibe, maar het hoogtepunt moest nog komen. De kampioenen van de Premier League werden maandag op een 'platte kar' door de stad gereden om gezamenlijk de eerste landstitel in de 132-jarige clubgeschiedenis te vieren. Naar schatting zijn er liefst 250.000 mensen op het feest afgekomen.

Leicester City verbaasde begin mei de hele wereld door de Engelse landstitel binnen te slepen. In een competitie waarin clubs met veel grotere budgetten werken, kreeg trainer Claudio Ranieri het voor elkaar een uniek kampioensteam te smeden. Nadat vorige week al een huldiging in het stadion plaatsvond, was het nu tijd om de bokaal aan de hele stad te laten zien.

{image[310266][right-half][]}"Het is ongelooflijk, werkelijk waar. Echt iedereen uit de stad is er!", zei een logischerwijs uitzinnige Ranieri aan boord van de bus tegenover Sky Sports. "Dit is heel speciaal. Het doet me goed om zoveel mensen bij elkaar blij te zien. Het team heeft gewonnen, omdat ze met het hoofd en het hart hebben gespeeld. De mensen begrijpen dat. Ik kan de mensen hier verder alleen maar bedanken."

Topscorer Jamie Vardy, die samen met zijn teamgenoot Danny Drinkwater is opgenomen in de Engelse voorselectie voor het EK, was ook geïmponeerd. "Kijk nou eens wat dit voor ze betekent. Alle winkels zijn dicht, mensen hangen uit het raam of staan op het dak. Het is een briljante dag. Het is een geweldige prestatie en het geld wat er door deelname aan de Champions League binnenkomt, biedt weer nieuwe mogelijkheden."

Aanvoerder Wes Morgan, die als een ware kapitein geen minuut miste dit seizoen, was lovend over zijn team. "Het is een ongekend seizoen geweest. De spelers, staf en fans hebben er allemaal aan bijgedragen. Dit pakken ze ons niet meer af", zei de routinier, die al uitkijkt naar volgend seizoen. "De Champions League is onbekend terrein voor ons, maar de jongens hebben er zin in en we gaan er wat van maken."

Leicester City werd uiteindelijk met een straatlengte voorsprong kampioen. Arsenal eindigde op de tweede plaats met liefst tien punten achterstand. Lange tijd was Tottenham Hotspur de grootste uitdager, maar de Spurs haakten af en sluiten het seizoen af als nummer drie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen