Jordi Cruijff volgt vader op als columnist Telegraaf

17 mei 2016, 07:40   Bijgewerkt: 17 mei 2016, 09:19

Het was altijd leuk op de maandagochtend: de wekelijkse column van Johan Cruijff in De Telegraaf. Na ruim 40 jaar kwam er echter een einde aan de interessante stukken van het Nederlandse voetbalicoon, omdat hij op 24 maart overleed aan de gevolgen van longkanker. De ochtendkracht heeft nu een mooie opvolger gevonden.

Jordi Cruijff neemt de pen over. De 42-jarige zoon van de legendarische nummer 14 werd geïnspireerd en beïnvloed door zijn vader en is momenteel technisch directeur bij de Israëlische topclub Maccabi Tel Aviv, waar Peter Bosz werkzaam is als trainer. Bosz lijkt overigens op poleposition te staan voor de vacante trainersfunctie bij Ajax.

Op maandag 1 augustus start Jordi Cruijff officieel als columnist van De Telegraaf. Op deze maandag schreef hij al een soort van introductie. "Telesport is blij en trots dat Jordi Cruijff is ingegaan op ons verzoek om de column van zijn op 24 maart overleden vader over te nemen", zo meldt De Telegraaf.

"Ik weet heel goed dat ik mijn vader niet ben en niet kan tippen aan zijn wijsheid", zegt Jordi Cruijff over zijn rol als columnist. "Ik ben ook anders dan hij is. We zijn verschillend, bovendien kennen veel mensen in Nederland mij niet. Dus waarom doe ik dit? Omdat ik zijn zoon ben. In deze column, op dezelfde plek waar hij jarenlang zijn visie uitdroeg, zal ik ook zijn zoon zijn. Iemand die jarenlang met hem aan de keukentafel gezeten heeft, waar veel over voetbal werd gesproken.''

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen