Diego Costa, Juan Mata en Torres kunnen EK vergeten

17 mei 2016, 12:55   Bijgewerkt: 17 mei 2016, 13:13

Een flinke streep door de rekening voor Diego Costa. De spits van Chelsea behoort niet tot de voorlopige selectie van Spanje voor het EK 2016 in Frankrijk. Bondscoach Vincente del Bosque heeft vandaag (dinsdag) 25 namen bekendgemaakt en daar zit Diego Costa niet bij.

Voordat de schifting van 25 naar 23 spelers gemaakt wordt door Del Bosque, is al duidelijk dat Diego Costa deze zomer niet naar Frankrijk zal afreizen voor het EK. Hetzelfde lot is toebedeeld aan Fernando Torres, die ook niet tot de voorselectie behoort. Ook Paco Alcacer (Valencia) ontbreekt. Del Bosque kiest in de voorhoede voor Aritz Aduriz, Nolito, Alvaro Morata en Lucas Vazquez. Saúl Ñíguez van Atlético Madrid heeft nog geen interland gespeeld, maar is wel gekozen door de bondscoach. Hij krijgt de voorkeur boven Juan Mata en Santi Cazorla.

Del Bosque heeft een schaduwlijst met reservespelers opgesteld. Daarop staan Sergio Asenjo, Denis Suarez (Villarreal), Iñaki Williams (Athletic Bilbao), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad) en Pablo Fornals (Malaga).

De voorlopige selectie van Spanje

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen