Advocaat: "Assistent op WK zou mooie afsluiting zijn"

17 mei 2016, 13:41

De KNVB had eind vorige week een verrassing in petto. Dick Advocaat werd uit de hoge goed getoverd als de nieuwe assistent van bondscoach Danny Blind. Het lijkt het laatste kunstje te worden voor de 68-jarige Hagenaar.

"Als assistent in Rusland stoppen. Op het WK. Dat zou een mooie afsluiting zijn van mijn carrière", zegt Advocaat tegen Voetbal International over zijn nieuwe en waarschijnlijk laatste klus. De ervaren oefenmeester kreeg meerdere aanbiedingen, maar koos dus voor het assistent-bondscoachschap bij Oranje. In het verleden stond hij twee keer als eindverantwoordelijke voor de groep bij het Nederlands elftal.

"Danny heeft mij gevraagd voor het Nederlands elftal. Het was voor mij de perfecte timing. Ik wilde wel graag op het hoogste niveau actief blijven. Het is voor mij en mijn familie ideaal dat dit nu kan in Nederland", aldus Advocaat, die dit seizoen na zijn vroegtijdige vertrek bij Sunderland een rol als adviseur bekleedde bij Feyenoord.

Na vier WK's en EK's als hoofdcoach wordt Advocaat dus assistent. Dat vindt hij niet raar. "In Brazilië is dat bijvoorbeeld heel gebruikelijk. Er is niets mis mee als de nieuwe generatie trainers hulp krijgt van de mensen met ervaring. Ik kan me goed schikken in zo'n rol. Met Danny Blind en Marco van Basten kan ik het prima vinden. Met Danny heb ik nog gevoetbald. Ik vind het leuk dat ik zo nog een kleine bijdrage kan leveren aan het Nederlandse voetbal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen