De Leeuw: "Kappelhof was positief over Chicago Fire"

Ger
17 mei 2016, 19:03

Michael de Leeuw gaat de komende jaren voetballen in de Verenigde Staten. De transfervrije clubtopscorer van FC Groningen tekent tot het einde van 2018 bij Chicago Fire, dat speelt in de Major League Soccer. De Leeuw heeft zin in het Amerikaanse avontuur.

Afgelopen zondag tegen Heracles Almelo speelde De Leeuw zijn laatste wedstrijd in het shirt van Groningen. Een langer verblijf bij de noorderlingen sloeg hij onlangs af. In plaats daarvan kiest De Leeuw voor een buitenlands avontuur. "De gesprekken met de club verliepen zeer goed. Ik raakte onder de indruk van de wijze waarop deze ploeg wil spelen en de manier van werken", aldus De Leeuw op de website van zijn nieuwe werkgever.

De 29-jarige aanvaller ontmoet bij zijn nieuwe team een oude bekende. Zijn voormalig ploeggenoot Johan Kappelhof maakte tijdens de winterstop al de overstap naar Chicago Fire. "Ik heb vaak gepraat met Johan en hij was alleen maar positief, zowel over de club als de stad Chicago. Ik verheug mij op mijn verblijf bij Fire."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen