Klopp over finale: "Geen druk, alleen maar kansen"

Ger
17 mei 2016, 19:26

Jürgen Klopp beseft dat Liverpool woensdagavond voor een lastige klus staat in de finale van de Europa League. The Reds treffen met Sevilla de winnaar van de afgelopen twee edities. De Duitse manager verwacht desondanks dat zijn hongerige ploeg gaat toeslaan.

"Hoe langer je niets wint, hoe harder je je best doet en hoe meer kans je maakt om te winnen. Daar geloof ik in", legt Klopp (48) zijn optimisme uit. "Spanje is het beste voetballand ter wereld, maar ik hoop dat niemand dat morgen te zien krijgt. Ik voel geen druk, ik zie alleen maar kansen. Mijn spelers hebben dit seizoen uitstekend gepresteerd. Toen ik hier aan de slag ging, waren er mensen die twijfelden aan de selectie. Maar nu staan we in de finale en kunnen we historie schrijven."

Voor Liverpool is de eindstrijd tevens de laatste kans om voor komend seizoen Europees voetbal af te dwingen. Een overwinning in Basel betekent een ticket voor de groepsfase van de Champions League. "Het is voor ons een bonus dat we hier zijn", zegt Klopp. "Het is een beloning voor de grote inzet die we in de Europa League hebben getoond. We hebben dit toernooi altijd heel serieus genomen, evenals Sevilla. Daarom ook hebben beide clubs de finale gehaald. We willen ervan genieten."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen