Rooney ziet zichzelf in toekomst op middenveld spelen

18 mei 2016, 09:30

Wayne Rooney is op papier een aanvaller, maar staat in de praktijk ook vaak op het middenveld geposteerd. De speler van Manchester United denkt dat zijn toekomst ook in deze linie ligt. Dat heeft hij na de 3-1 overwinning op AFC Bournemouth van dinsdagavond aangegeven.

De aanvoerder van Engeland maakte tegen Bournemouth de openingstreffer en verzorgde de assist bij de derde treffer van Ashley Young. "Soms moet je keuzes maken in je carrière en op dit moment is het voor mij beter om dieper te spelen", sprak Rooney na de 3-1 zege tegen de BBC. "Bij Engeland kan ik ook spits zijn, maar volgend seizoen zie ik mezelf wel op het middenveld spelen."

Met Harry Kane, Jamie Vardy, Daniel Sturridge en Marcus Rashford zijn er genoeg aanvallers beschikbaar voor Engeland. "Ik denk dat Roy Hodgson (de bondscoach, red.) genoeg ideeën heeft over wat het beste voor mij is", aldus de 30-jarige Rooney. "Het is zijn keuze, hij zal me wel vertellen waar hij me graag wil zien", stelt de all-time topscorer van Engeland, die al 51 doelpunten wist aan te tekenen voor The Three Lions.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen