Gerrard: "Klopp een van beste coaches van generatie"

18 mei 2016, 12:30

Steven Gerrard speelt al een tijdje niet meer voor Liverpool, maar dat wil niet zeggen dat de middenvelder van Los Angeles Galaxy de prestaties van zijn oude liefde niet meer nauwlettend in de gaten houdt. Vol verwachting kijkt het clubicoon uit naar de Europa League-finale tegen Sevilla, die vanavond (woensdag) in Basel afgewerkt wordt.

Gerrard gelooft in een triomf van zijn oude club, waarmee hij in zeventien jaar drie Europese titels won: de UEFA Cup, de Europese Super Cup (beiden in 2001) en de Champions League (2005). De Liverpool-legende vertrouwt op nieuw succes. "Het winnen van deze finale betekent een nieuwe prijs, een nieuw hoofdstuk in de historie en de start van een nieuw tijdperk onder een van de beste coaches van deze generatie (Jürgen Klopp, red.)", schrijft Gerrard in zijn column in The Telegraph.

Liverpool dwingt in het geval van EL-winst directe plaatsing voor de Champions League af. "Het is belangrijk, aangezien er anders niet alleen een jaar zonder prijs, maar ook zonder Europees voetbal volgt. Dat zou veel invloed hebben op de kwaliteit van de spelers die Klopp naar Liverpool kan halen, de financiële beloningen en het gevoel binnen de selectie."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen