Blind 'uitermate tevreden' met terugkeer Strootman

18 mei 2016, 16:34

Oranje-bondscoach Danny Blind is blij met de terugkeer van Kevin Strootman in het Nederlands elftal. De middenvelder van AS Roma speelde in maart 2014, tegen Frankrijk, zijn laatste interland. Daarna werd hij ruim twee jaar achtervolgd door zware knieblessures.

"Allereerst is het voor Kevin zelf geweldig om terug te zijn, na een ongelooflijke lange periode in een belangrijke fase van zijn loopbaan eruit te zijn geweest", aldus Blind tegen OnsOranje. "Als coach ben ik uitermate tevreden dat ik een speler van dat kaliber weer in de selectie mag opnemen."

Strootman zat niet in de voorselectie van Oranje. "Toen ik die bekendmaakte, had hij één duel gespeeld. Ik hoopte dat dit een goed vervolg zou krijgen en dat is er ook gekomen. Daarna is er contact geweest", vervolgt Blind. "Hij voelt zich goed en zijn knie reageert goed op alle inspanningen. Daarna was het zaak om met Roma te overleggen en dat is door alle partijen als heel positief ervaren. De insteek van Roma was om hem sowieso twee weken door te laten trainen en dat kan bij ons ook prima." Blind benadrukte dat Strootman ook speeltijd kan krijgen in de oefenduels met Ierland (27 mei), Polen (1 juni) en Oostenrijk (4 juni).

Een andere opvallende naam in de Oranje-selectie is die van Bart Ramselaar. "Het behoeft geen uitleg dat hij een prima seizoen speelt bij FC Utrecht. Hij is een interessante speler", stelt Blind. "Bij Jong Oranje heeft hij een goede indruk gemaakt. Hij is een rasvoetballer, is altijd in beweging en speelt daarmee zichzelf of anderen vrij. Hij heeft een goed inzicht en is dus een veelbelovende speler. Het wordt interessant om te zien hoe hij een niveau hoger aanpikt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen