Officieel: licentiecommissie wil Twente laten degraderen

18 mei 2016, 17:07   Bijgewerkt: 18 mei 2016, 17:19

De geruchten werden woensdagmiddag steeds hardnekkiger en inmiddels is het officieel: de licentiecommissie van de KNVB wil FC Twente wegens het wanbeleid en de misleiding van de afgelopen jaren laten degraderen naar de Jupiler League. In een persbericht meldt de KNVB dat de licentiecommissie de Tukkers 'een tweede kans' wil bieden in het betaald voetbal, vandaar dat de licentie niet volledig is ingetrokken.

"Tijdens een vergadering kwam de licentiecommissie tot de conclusie dat het verleden van FC Twente rechtvaardigt om de licentie in te trekken. Tegelijkertijd vindt de commissie dat de inspanningen in de laatste paar maanden om schoon schip te maken het rechtvaardigen om de licentie te behouden", klinkt het in het KNVB-persbericht.

"Op basis van het licentiereglement had de licentiecommissie ogenschijnlijk twee opties. De eerste optie was een boete van 45.250 euro. In de ogen van de commissie is deze straf disproportioneel licht. De tweede optie was het intrekken van de licentie dat door het verleden gerechtvaardigd is. Op basis van al het goede werk van het afgelopen half jaar, vindt de commissie dat echter disproportioneel zwaar. Daarom wil de licentiecommissie de licentie intrekken, waardoor het recht op spelen van betaald voetbal vervalt. Daarna wil de commissie FC Twente echter direct een nieuwe licentie verlenen, omdat de club schoon schip maakte. Met die nieuwe licentie stroomt FC Twente dan in op het laagste profniveau en dat is de Jupiler League", legt de KNVB uit.

De KNVB benadrukt dat het besluit van de licentiecommissie nog niet definitief is. Eerst moet een advies van de Centrale Spelersraad (CSR) worden afgewacht, al is deze niet bindend. FC Twente kan bovendien nog beroep aantekenen tegen het definitieve besluit, iets dat ze ook zeker van plan lijkt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen