Twente reageert: "Verbijsterd, teleurgesteld en vol ongeloof"

18 mei 2016, 18:14

Het besluit van de licentiecommissie van de KNVB om FC Twente te laten degraderen naar de Jupiler League is als 'een mokerslag' aangekomen bij de club uit Enschede. Dat zei Onno Jacobs, interim-directeur van de Overijsselse formatie, woensdag op een persconferentie in de Grolsch Veste.

"Eerlijk gezegd zijn we verbijsterd, teleurgesteld en vol ongeloof", begon Jacobs de bijeenkomst met de media. "U zult begrijpen dat dit als een mokerslag voelt. Ik wil benadrukken dat alle betrokkenen bij het nieuwe FC Twente er oprecht van overtuigd waren en zijn dat we aan alle voorwaarden van de licentiecommissie hebben voldaan en dat we komend seizoen in de Eredivisie zouden uitkomen. Met dit besluit, in deze variant, hebben we nooit rekening kunnen houden."

"De gevolgen voor ons zijn nog niet te overzien, hier kan ik dus nog niet nader op ingaan", vervolgde Jacobs. "Wij zullen nu eerst de motivering moeten bestuderen om daarna de vervolgstappen te bepalen. Alle opties zijn open. Het is wel duidelijk dat die stappen op korte termijn gezet moeten worden. We hebben het niet over weken, maar over dagen. We moeten de financiële gevolgen zo snel mogelijk in kaart brengen."

"Ondanks de emotie moeten we nu het hoofd koel houden. We moeten de vervolgstappen op een doordachte en professionele manier zetten. Daarom vragen we iedereen die FC Twente een warm hart toedraagt in die lijn te werken met ons", aldus Jacobs. "En laat één ding duidelijk zijn: we geven niet op en blijven strijdvaardig."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen