Koeman: "Niet vreemd als Janssen voorkeur krijgt bij Oranje"

Ger
19 mei 2016, 12:18

Ronald Koeman is van mening dat bondscoach Danny Blind voorlopig het vertrouwen moet geven aan Vincent Janssen in de spits bij Oranje. De AZ'er, die zich dit seizoen tot topschutter kroonde in de Eredivisie, was bij zijn interlanddebuut tegen Engeland direct goed voor een doelpunt en een assist.

"Ik sta er te ver vanaf om een heel goed beeld te vormen, maar van wat ik op Wembley heb gezien, denk ik dat het niet vreemd is als Janssen de voorkeur zou krijgen", zegt Koeman, manager van Southampton, in Voetbal International. "Hij speelde daar sterk tegen verdedigers uit de Premier League. Wat me vooral beviel, was het feit dat hij meteen die bal pakte, toen het Nederlands elftal een strafschop kreeg. Dat moet je dan op zo'n moment toch maar doen en uit die actie sprak het nodige zelfvertrouwen."

Janssen scoorde dit seizoen 27 keer in de Eredivisie. "Alleen weet je niet wat die goals dan waard zijn op het allerhoogste niveau. Dat is iets wat we moeten afwachten. Nu Van Persie en Huntelaar er niet bij zijn, lijkt mij dat Janssen de kans krijgt om over een langere periode te laten zien of hij dan inderdaad de spits voor het Nederlands elftal kan zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen