Recherchedienst waarschuwt voor aanslagen tijdens EK

Ger
19 mei 2016, 13:45

De Duitse federale recherchedienst waarschuwt in een uitgelekt rapport voor mogelijke terroristische aanslagen tijdens het EK van deze zomer in Frankrijk. Vooral de openingswedstrijd tussen het gastland en Roemenië op vrijdag 10 juni en de finale worden als mogelijke doelwitten gezien. Beide duels vinden plaats in het Stade de France, de locatie die in november vorig jaar al werd opgeschrikt door zelfmoordterroristen.

De angst voor aanslagen tijdens de Europese eindronde in Frankrijk leeft al geruime tijd. Volgens de Duitse recherche hebben terroristen hun aandacht vooral gericht op symbolische doelwitten en relatief onbeveiligde plaatsen die voor veel media-aandacht en een groot aantal slachtoffers zorgen. Ook de EK-deelnemers uit landen die deelnemen aan de strijd tegen Islamitische Staat, zouden als een mogelijk doelwit gezien worden.

De Duitse recherche stelt dat Frankrijk continu met de dreiging van jihadistische terroristen te maken heeft. Dat komt omdat het land in Irak en Syrië betrokken is bij de strijd tegen IS, ook in Mali militair actief is en bovendien een koloniaal verleden heeft in het noorden van Afrika.

De UEFA wil minstens 10.000 veiligheidsagenten inzetten tijdens het EK. Op het toernooi in 2012 kwamen meer dan 1,4 miljoen mensen af.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen