Blind ziet in Strootman ontbrekende schakel van Oranje

Jw
19 mei 2016, 21:28   Bijgewerkt: 19 mei 2016, 22:49

Bondscoah Danny Blind ziet in Kevin Strootman een belangrijke speler voor het Nederlands elftal. De 26-jarige middenvelder heeft lange tijd in de lappenmand gezeten, maar is inmiddels weer topfit. Blind is blij dat hij weer kan beschikken over de linkspoot, die twee jaar geleden zijn laatste interland speelde voor Oranje.

Strootman kreeg aan het eind van het seizoen een aantal basisplaatsen bij zijn club AS Roma en maakte een stabiele indruk. Dat is Blind niet ontgaan. "Hij kan spelen, de vraag is alleen in welke mate", stelt de keuzeheer tegenover de NOS. "Strootman is een topspeler, die ons team qua karakter en persoonlijkheid nodig heeft."

Volgens Blind is Strootman volledig hersteld van zijn blessure. "Het ziet er hartstikke goed uit. Daarom heb ik hem gebeld met de vraag of ik hem zou kunnen selecteren. Hij stond daar 100 procent achter."

Blind voegde onlangs Dick Advocaat toe aan zijn trainersstaf. "Ik ben Dick een paar weken geleden tegen het lijf gelopen. Je praat dan over hoe het met elkaar gaat, en van het een kwam het ander", vertelt hij daarover. "Toen is dat idee gaan leven. En elke dag werd dat idee bij mij beter en beter. Dick is zo'n gelouterde trainer, die op zijn leeftijd nog zo gepassioneerd is om zijn knowhow en ervaring te delen."

Nederland neemt het binnenkort in oefenverband op tegen de EK-gangers Ierland (27 mei), Polen (1 juni) en Oostenrijk (4 juni).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen