Utrecht reageert: "Verschil van inzicht met KNVB"

21 mei 2016, 09:28

In een officieel statement heeft FC Utrecht vanmorgen (zaterdag) gereageerd op het nieuws dat de club voor het seizoen 2016/17 geen Europese licentie krijgt van de KNVB en daardoor niet Europees mag voetballen. De club meldt echter dat het nog in gesprek is met de voetbalbond en dat het goede hoop heeft op een positieve afloop.

"FC Utrecht kan bevestigen dat zij in gesprek is met de licentiecommissie van de UEFA en dat dit inderdaad gaat om een verschil van inzicht met de KNVB. Dit heeft betrekking op één punt in de procedure in de aanvraag inzake de afhandeling van een kleine financiële kwestie", verklaart de club. "Het klopt dat er een garantstelling door FC Utrecht is afgegeven op deze UEFA licentie ter hoogte van 4 miljoen euro. Er is echter onduidelijkheid ontstaan over vergoedingssommen van enkele spelers aan vroegere clubs, waarmee een bedrag is gemoeid van € 37.250. Aanstaande maandag volgt er nog een gesprek over deze zaak. De Directie en Raad van Commissarissen van de club kijkt hier met vertrouwen naar uit."

De club, die zondag in de return van de finale van de play-offs met Heracles Almelo om een Europees ticket strijdt, baalt van de gang van zaken. "We betreuren dit en bovenal de timing ervan. Uiteraard staat bij FC Utrecht het sportieve belang voorop. De focus voor nu ligt op het winnen van de play-offs a.s. zondag in De Galgenwaard."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen