Ontevreden Faik zinspeelt op vertrek bij Roda JC

21 mei 2016, 11:59

De wegen van Hicham Faik en Roda JC lijken deze zomer te scheiden. De 24-jarige middenvelder denkt dat het beter is om zijn loopbaan bij een nieuwe club nieuw leven in te blazen. Dat moet wel een eredivisieclub zijn, want spelen in de Jupiler League ziet hij niet zitten.

"Ik zie Roda op dit moment niet als eerste optie", spreekt Faik duidelijke taal op de site van Tjerkstra Media. "Dat weet de club ook. Ik heb een tijdje geleden hier al met de club over gesproken. Ik vind Roda JC een mooie club en heb er goede dingen meegemaakt in de twee jaar maar voor mij is het beter ergens te voetballen op mijn eigen positie. Nogmaals de Jupiler League is uitgesloten. Het gerucht dat MVV mij wil halen is onzin."

De spelmaker is niet bang dat er geen club voor hem komt. "Er is interesse voor mij uit de Eredivisie of buitenland", vertelt Faik. "Ik hoop stiekem op een stabiele eredivisieclub waar goed voetbal wordt gespeeld. Ik heb in de eerste seizoenshelft bij Roda JC genoeg laten zien denk ik. Na de winterstop dacht de trainer dat ik een linksback ben. Hij liet mij in mijn zwakte spelen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen