Van Basten wil buitenspel afschaffen: "Voetbal is handbal"

21 mei 2016, 15:10

Als het aan Marco van Basten ligt, dan wordt de buitenspelregel afgeschaft in het voetbal. Volgens de assistent-bondscoach van Danny Blind zou dat beter zijn voor de snelheid in het spel. Van Basten vindt het huidige voetbal namelijk te saai, zo zegt hij in het AD.

"Voetbal moet spannend, eerlijk en boeiend blijven. Ik zie het als een uitdaging om die ontwikkeling in de gaten te houden en te kijken welke regels er dan nodig zijn. Kijk nou eens hoe er de laatste tijd gespeeld wordt. Voetbal is een soort handbal geworden, waarbij elf mensen hun 'zestienmetergebied' staan te verdedigen. Dan kun je buitenspel helemaal afschaffen", zegt Van Basten, die de afgelopen dagen betrokken was bij de visite van scheidsrechters en vertegenwoordigers van de FIFA aan de KNVB. In Zeist kreeg de internationale spelregelcommissie van de Nederlandse bond een uitleg over de videoref.

Van Basten stelt dat de buitenspelregel een last is voor het voetbal. "Die regel is zo ingewikkeld en zorgt voor zoveel discussie en gezeur. Ik heb op trainingen vaak zonder gespeeld. Daar wen je heel snel aan. En voor balletjesafwachters kun je dan weer nieuwe regels bedenken. Zie ik Vincent Janssen tegen Utrecht terugkomen uit buitenspel. Wordt hij afgevlagd, terwijl hij al op eigen helft staat. Er is veel te winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen