De Graafschap na rellen: "Zoiets zie je na een stapavond"

Ger
22 mei 2016, 16:41

De Graafschap is ernstig in verlegenheid gebracht door de misdragingen van verschillende supporters in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Sjoerd Weikamp, lid van de raad van commissarissen van de Doetinchemse club, spreekt over een 'pijnlijk incident'.

"We gaan dit oplossen met de veiligheidsmensen en de politie en we keuren dit ten zeerste af. We moeten beseffen dat dit om een klein groepje gaat. Tien tot vijftien man verpest het voor een vol stadion. Ik had dit niet verwacht, zag het niet aankomen dat dit zou gebeuren. De emotie is sommige mensen waarschijnlijk te veel geworden", aldus Weikamp in een statement. "Zoiets zie je in de stad na een stapavond, maar niet bij ons in het stadion. Het is voor het eerst dat het op het veld zo is geëscaleerd en wat mij betreft ook voor het laatst."

"De mensen die dit hebben veroorzaakt zullen aangepakt worden. Veel mensen op het veld, die de spelers ondersteunden, kende ik. Maar ook veel mensen die op het veld verschenen en zich misdroegen heb ik hier nog niet eerder gezien", zegt Weikamp. "Wij moeten de koppen bij elkaar steken en zorgen dat we de draad weer oppakken en onszelf hervinden. Dat zal misschien een week duren, maar daarna gaat heel de Achterhoek weer achter de club staan. Dat moeten we nu doortrekken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen