Van de Ven hangt kicksen aan wilgen na titel met Twente

Ger
23 mei 2016, 11:34

Kirsten van de Ven heeft een punt achter haar loopbaan gezet. In haar laatste wedstrijd, afgelopen vrijdag tegen PEC Zwolle, veroverde de middenvelder de landstitel met FC Twente. Ze vindt het tijd worden voor haar maatschappelijke carrière.

De 31-jarige Van de Ven keerde in de winterstop terug naar de Eredivisie. Ze kwam van 2008 tot 2010 uit voor Willem II. Daarna speelde de Brabantse voor Tyresö en FC Rosengard in de Zweedse profcompetitie. Van de Ven kwam tot 89 interlands voor het Nederlands vrouwenelftal. Afgelopen zomer was ze op het WK in Canada twee keer trefzeker voor Oranje in de duels met Canada en Japan.

"Het is goed zo. Ik ben enorm trots op wat ik bereikt heb", zegt Van de Ven op de website van FC Twente. "Vanaf het moment dat ik het besluit heb genomen besef ik pas hoe mooi mijn carrière is geweest en wat ik allemaal heb beleefd. Ik heb bij alle clubs zoveel mooie dingen meegemaakt en zoveel leuke mensen ontmoet. Dankbaar ben ik voor alle mensen die mij geholpen hebben al die jaren en dan speciaal mijn familie."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen