Strootman terug op training Oranje, Sneijder ontbreekt

Jw
23 mei 2016, 20:41

Het Nederlands elftal is de voorbereiding begonnen op de drie oefenwedstrijden in de komende anderhalve week. Dat deed Oranje met Kevin Strootman, die voor het eerst in ruim twee jaar weer eens meetrainde met zijn collega-internationals. Wesley Sneijder en Steven Berghuis ontbraken als enigen nog.

Sneijder speelt komende donderdag nog de bekerfinale met Galatasaray en Berghuis, die Jürgen Locadia heeft vervangen, voegt zich maandagavond bij de groep. Nederland neemt het op 27 mei op tegen Ierland, waarna er nog oefenpotjes volgen tegen Polen (1 juni) en Oostenrijk (4 juni). Alle tegenstanders bereiden zich - in tegenstelling tot Oranje - voor op het EK in Frankrijk.

Naast Strootman keerde er nog een bekend gezicht terug bij Oranje. Dick Advocaat (68) is door bondscoach Danny Blind als assistent-trainer toegevoegd aan de technische staf en zal de afzwaaiende Ruud van Nistelrooy, die er nu nog wel bij is, vervangen. Hij stond Blind vandaag in het Portugese Lagos al bij. De oefeninterland van vrijdag tegen Ierland staat onder leiding van de Portugees Artur Soares Dias.

[photo,98047,left,]

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen