Superboeren-directeur: "Een zeer bizarre situatie"

Jw
23 mei 2016, 21:45

Het seizoen is voorbij, maar De Graafschap weet nog altijd niet of het na de zomerstop in de Eredivisie of de Jupiler Leauge zal uitkomen. De Superboeren moeten wachten op de uitkomst van het beroep van FC Twente en zitten dan ook in de wachtkamer. "Een zeer bizarre situatie", verwoordt commercieel en marketing directeur Martine Zuil de situatie terecht.

De Graafschap is formeel gedegradeerd na het verlies in de play-offs tegen Go Ahead Eagles. Maar doordat Willem II won van NAC Breda kan de club uit Doetinchem profiteren van de perikelen rondom FC Twente. De KNVB heeft besloten dat De Graafschap in de Eredivisie mag blijven, maar indien de Tukkers gelijk krijgen in hun beroep, geldt dat niet meer.

"Wat mij betreft staat voor 95 procent vast dat we volgend seizoen weer in de Eredivisie spelen", zegt Zuil op de website van de club. "Maar aangezien we met die laatste 5 procent ook rekening moeten houden, kunnen we nu nog even geen kant op. We zijn druk in gesprek met KNVB en met ECV (de andere Eredivisieclubs) om een oplossing te zoeken. Want dat het geen weken kan duren voordat wij de absolute zekerheid hebben over waar we spelen, dat staat als een paal boven water."

De Graafschap neemt een advocaat in de hand, indien de club alsnog dreigt te degraderen. "Dit is zo belangrijk voor de club, we willen niets aan het toeval overlaten. Maar voor dit moment moeten we wel even het geduld zien op te brengen. We hopen nog deze week meer duidelijkheid te kunnen geven, aan supporters maar ook aan sponsoren, spelers en collega's."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen