Oranje-kamp reageert op Van Gaal: "Zo gaan die dingen"

24 mei 2016, 09:47

Het ontslag van Louis van Gaal bij Manchester United is ook de technische staf en spelers van het Nederlands elftal niet ontgaan. De selectie, die zich in Portugal voorbereidt op de oefeninterlands tegen Ierland, Polen en Oostenrijk, is overwegend lovend over Van Gaal, die met Oranje derde werd op het meest recente wereldkampioenschap.

"Ik ben natuurlijk begaan met het lot van Louis", aldus bondscoach Danny Blind in De Telegraaf. "Een ontslag, vroeg of laat gebeurt het je in de voetballerij. Maar ik vind het teleurstellend. Zoiets vreet aan je, ik heb het zelf bij Ajax meegemaakt. Het is inherent aan het vak, maar niet iets waarop je zit te wachten. We kennen Louis allemaal als een vakman, een workaholic, die zich volledig inzet voor hetgeen hij met de club afspreekt. En meestal maakt hij het ook volledig waar."

Daley Blind, die de afgelopen twee seizoenen onder Van Gaal speelde bij United: "Ik heb altijd heel goed met hem samengewerkt en had dat graag langer gedaan. Ik denk dat een manager als hij zo veel heeft bereikt dat hij wat meer respect verdient. We zijn als groep in elkaar en in de manager blijven geloven, met als prachtige resultaat de FA Cup-winst. Dat hebben we samen gedaan voor de fans, de manager en de spelers zelf. Uiteindelijk is het toch een goed einde van het seizoen geweest."

Memphis Depay, die afgelopen zaterdag buiten de wedstrijdselectie werd gehouden in de gewonnen FA Cup-finale tegen Crystal Palace, reageerde onverschilliger na het vertrek van Van Gaal. "Ook zonder hem had ik de kans gekregen in de Premier League. Nu vertrekt hij, zo gaan die dingen in de voetballerij, en in het leven. Daar leer je van, het maakt je sterker. Voor mij heeft het geen consequenties. Ik ben blij bij Manchester United te zijn en de directie is blij met mij."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen