Strootman: "Ergste wat een voetballer kan overkomen"

24 mei 2016, 11:05

Na bijna twee jaar blessureleed staat Kevin Strootman weer op het voetbalveld. Hij maakte begin mei zijn rentree bij AS Roma in de Serie A en sloot zondag weer aan bij het Nederlands elftal. Maandagochtend trainde hij voor het eerst sinds lange tijd weer mee bij Oranje. Strootman hoopt speelminuten te maken in de komende oefeninterlands.

"Voor mij is het een bonus dat ik er nu bij ben", aldus Strootman tegenover het ANP. "Ik ben nog niet helemaal honderd procent, maar daarvoor moet ik nu blijven trainen en ook wedstrijden spelen. Fysiek kan ik die duels met Ierland, Polen en Oostenrijk aan, al zijn drie hele wedstrijden misschien een beetje veel. Maar ik ben beschikbaar."

De 26-jarige middenvelder kijkt terug op een vervelende periode. "Wat ik heb meegemaakt, dat is toch wel het ergste wat een voetballer kan overkomen. Maar ik ben positief gebleven en heb serieus nooit aan opgeven gedacht. Anders had ik het niet gered."

Strootman nam een voorbeeld aan Ron Vlaar, die in zijn carrière ook meerdere malen met knieletsel te maken kreeg. "In trainingskampen van Oranje lagen wij wel eens voor de tv, terwijl Ron met honderd kilometer per uur door de sportschool raasde. Dat doe ik nu ook. Mijn knie is er niet beter op geworden, maar mijn lichaam wel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen