Valencia beloont hoofdtrainer Ayestarán met nieuw contract

24 mei 2016, 12:22

Valencia heeft met Pako Ayestarán de gewenste trainer vastgelegd voor de komende twee seizoenen. De 53-jarige coach nam de honneurs al waar sinds het vertrek van Gary Neville, wiens prestaties tegenvielen. In het restant van het seizoen heeft Ayestarán een dusdanige indruk gemaakt dat de clubleiding besloot twee seizoenen langer met hem in zee te gaan.

Zijn eerste wedstrijd ging verloren, tegen Las Palmas, maar daarna zette Valencia onder Ayestarán een mooie serie neer. Europa League-winnaar Sevilla werd met 2-1 verslagen, Valencia verraste FC Barcelona in Camp Nou (1-2) en Eibar had geen schijn van kans (4-0). Daarna volgde een mindere fase: de competitie werd afgesloten met drie opeenvolgende nederlagen, resulterend in een twaalfde plek op de ranglijst.

Eerder dit seizoen noemde de clubleiding Ayestarán al als kandidaat voor het hoofdtrainerschap de komende seizoenen. "We hebben Pako vanaf zijn eerste dag als hoofdcoach gezegd dat er een kans is dat hij mag blijven. En hij doet het goed, waardoor hij onze eerste en sterkste kandidaat is." Ayestarán was eerder als hoofdtrainer actief bij Maccabi Tel Aviv en het Mexicaanse Santos Laguna en Estudiantes Tecos.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen