Özil geeft Duitsland goede kans: "Stralen vertrouwen uit"

24 mei 2016, 13:52

Arsenal eindigde dit seizoen als tweede op de ranglijst, op tien punten achterstand van kampioen Leicester City. Eén van de uitblinkers van Arsenal was Mesut Özil, die met een assist aan de basis stond van maar liefst negentien goals in de Premier League. Met Duitsland bereidt hij zich voor op het EK in Frankrijk.

"Het klopt dat we tot nu toe niet ons volledige potentieel hebben benut", verwijst Özil tegenover France Football naar de wedstrijden na het gewonnen WK 2014. Duitsland werd wel eerste in de kwalificatiepoule, maar leed ook een aantal nederlagen in oefenduels. "Ik zoek niet naar excuses, maar we misten enkele dragende spelers en kregen weinig rust."

Toch kijkt de spelmaker met een optimistische blik naar het EK. "Hoe dichterbij de eerste wedstrijd tegen Oekraïne komt, hoe meer ik overtuigd ben van onze kansen. Wij hebben kwaliteit genoeg om ons te mengen in de strijd om de Europese titel. We beschikken over spelers van wereldniveau en we stralen vertrouwen uit."

Özil geeft aan dat hij meer als topvoetballer is gaan leven. "Vroeger dronk ik veel frisdrank en niet genoeg water. Dat is nu anders, mijn voedingspatroon is verbeterd. Daardoor voel ik me fitter en heb ik minder spierblessures. Ik realiseerde me dat talent alleen niet genoeg was om mijn doelen te bereiken. Ik kom als eerste op de training en ga als laatste weg. Dat was een aantal jaren geleden ondenkbaar."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen