Cantona looft Mourinho: "Maar hij past niet bij United"

24 mei 2016, 15:04

Eric Cantona is één van de meest roemruchte oud-spelers in de geschiedenis van Manchester United. Op het moment dat de club in roerige tijden is belang, met het ontslag van Louis van Gaal en de verwachte aanstelling van José Mourinho als zijn opvolger, reageert Cantona in gesprek met The Guardian op de toekomst van de club.

"Ik houd van Mourinho: zijn persoonlijkheid, de passie die hij heeft voor het spel, zijn humor. Hij is erg intelligent en vraagt altijd 100 procent van zijn spelers. En hij wint veel prijzen." Toch vindt hij Mourinho geen goede match met United. "Hij is niet het type waar de fans van houden. Zelfs niet als hij veel wint met de club. Zij verwachten een bepaald type voetbal en dat is niet de stijl van Mourinho."

Cantona vindt dat Pep Guardiola de juiste man was geweest voor United. "Hij is de spirituele zoon van Johan Cruijff en was verantwoordelijk voor twee revoluties in het voetbal: als speler van Ajax en als coach van FC Barcelona. Ik had het fantastisch gevonden als Guardiola naar United was gekomen. Nu gaat hij ook naar Manchester, alleen naar de verkeerde club."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen