(advertorial)- De voordelen van een EK zonder Oranje

25 mei 2016, 15:14   Bijgewerkt: 25 mei 2016, 17:40

Nee, we zijn er niet bij. En dat is niet prima, om met Wolter Kroes te spreken. Een Europees kampioenschap zonder Oranje voelt voor Nederlandse fans een beetje als voetballen zonder bal: je mist het belangrijkste. Geen Oranjefeesten in Frankrijk deze zomer, maar thuis voor de buis kijken wat de andere landen ervan bakken. Maar, zoals bekend, ieder nadeel heeft zijn voordeel.

De voordelen van een toernooi zonder Oranje:

Geen overenthousiaste mensen zonder verstand van voetbal die ineens voorop lopen in de Oranje-polonaise. Laten we eerlijk zijn: Oranje in het stadion aanmoedigen is geweldig, maar de folklore eromheen slaat soms een beetje door. Iedereen is ineens Oranje-fan, ook mensen die nooit voetbal kijken. Ze lopen voorop in de polonaise, ook als daar geen enkele aanleiding voor is. Een EK zonder Oranje filtert die mensen eruit; alleen de echte liefhebbers blijven over.

Oranje kan niet teleurstellen. Weten jullie nog hoe het voelde, vier jaar geleden? Oranje was vice-wereldkampioen en groepshoofd op het EK. De poule met Duitsland, Denemarken en Portugal was lastig, maar de machine van bondscoach Bert van Marwijk zou het wel even fixen. Toch? Niet dus. Wedstrijd één tegen Denemarken werd een domper van jewelste, daarna volgde een dreun van aartsrivaal Duitsland en vervolgens deelde Portugal de knock-out uit. Leuk is anders, drie klappen kort achter elkaar. Dit EK weten we één ding zeker: Oranje kan ons niet teleurstellen.

Winnen wordt weer bijzonder. Sinds het WK van 2002 miste Oranje niet één toernooi meer, tot dit EK dus. In de tussentijd waren we het weer normaal gaan vinden dat Nederland erbij was, een gewonnen kwalificatieduel werd achteloos ontvangen. Maar nu, na dit EK zonder Oranje, gaat iedere zege weer bejubeld worden. En als we ons plaatsen voor het WK van 2018, is dat een feest. Weg is de vanzelfsprekendheid, terug is de blijdschap na ieder gewonnen duel.

Je kan op je gemakje voetbal kijken. Ben je in Frankrijk om Oranje aan te moedigen, dan ben je ook veroordeeld tot de televisie op de drukke camping of in de hectische kroeg om de wedstrijden te volgen. En blijf je in Nederland tijdens een EK waar Oranje aan deelneemt, dan puilt iedere horecagelegenheid uit als Nederland speelt. Maar nu, zonder Oranje, is het weer rustig rond de televisie. Kijk alles op je gemakje, waar je wil. Slinger je Wifi aan en mis geen doelpunt!

Kijk waar en hoe je wil. Speelt Oranje, dan voel je bijna de sociale verplichting om deze wedstrijd met vrienden of familieleden te kijken. Niemand zal je echter opdringen om samen pakweg Spanje-Tsjechië te volgen. Met de Wifi-Service van Vodafone Thuis kan je tegenwoordig overal in je huis Wifi ontvangen en dus vanaf iedere plek voetbal kijken. Heb jij zin om voetbal te kijken op je balkon, in je bubbelbad of in de bezemkast? Het kan allemaal, het is jouw feestje!

Om te checken hoe dit precies zit, hebben we gesproken met de Wifi-experts van Vodafone Thuis. Deze gaven ons een aantal tips waarmee jij je bereik kunt optimaliseren.

Vijf tips voor perfecte Wifi-ontvangst

1. Houd rekening met de positie van het modem. De perfecte positie: midden in de woonkamer aan het plafond. Omdat dit misschien niet de meest praktische plek in het huis is, is de vuistregel; hoe hoger het modem geplaatst wordt, hoe minder verstoring er plaatsvindt, hoe beter het signaal.

2. Plaats het modem niet in de buurt van metalen of elektrische objecten. Apparaten zoals een koelkast, magnetron, tv of babyfoon kunnen het signaal verstoren. Houdt storende bronnen dus op afstand!

3. Kies een ander Wifi-frequentie. Veel mensen, waaronder jouw buren, gebruiken dezelfde frequentie 2.4 GHz. De frequentie van 5 GHz is rustiger, wat bijdraagt aan jouw internetsnelheid. Ook het kiezen van een ander Wifi-kanaal kan helpen. Kanalen 1, 6 of 11 bijvoorbeeld, deze overlappen niet en hebben dus minder last van interferentie.

4. Doe je oude laptop of tablet de deur uit. Hoe goed het Wifi-signaal ook is, bedenk ook dat de ontvanger dit signaal goed moet kunnen verwerken. Oude apparaten werken vaak nog met een oude Wifi-standaard, waardoor ze geen optimaal gebruik kunnen maken van de ontvangst.

5. En wanneer het dan nog niet lukt, kun je altijd gebruik maken van een Wifi-versterker. De Wifi-versterker zal ervoor zorgen dat het bereik van je Wifi-signaal in huis vergroot wordt.

Wil jij zeker zijn dat je tijdens het EK soepel kunt streamen? Stap dan over naar Vodafone Thuis en raadpleeg de gratis Wifi-Service. Ga naar link,_blank,www.vodafone.nl/wifiservice].

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen