Oranje bonus voor Strootman: "Moeilijke momenten gehad"

25 mei 2016, 14:42

Eindelijk is Kevin Strootman terug in de selectie van het Nederlands elftal, die zich momenteel in Portugal aan het voorbereiden is op de oefeninterlands tegen Ierland (27 mei), Polen (1 juni) en Oostenrijk (4 juni). De middenvelder van AS Roma moest ontzettend veel geduld hebben wegens aanhoudende knieproblemen, maar kan eindelijk weer lachen. Achter een zware periode kan definitief een punt worden gezet.

Want zwaar, dat was het absoluut voor de 26-jarige Strootman. "Ik heb moeilijke momenten gehad. Soms vraag je je af of het wel gaat lukken om terug te komen en je oude niveau te halen. Als een training niet goed gaat bijvoorbeeld, of als je met de beloften traint en zelfs dan moeite hebt met het niveau", stelt Strootman in gesprek met de NOS. Zijn wilskracht sleepte hem erdoorheen. "Ik had focus en een doel. Ik wilde zowel bij Roma als bij het Nederlands elftal terugkeren. Na de blessures werd de drang nog groter om iedereen te laten zien dat ik toch weer mijn oude niveau kon halen. Ik ben heel blij dat ik nu bij het Nederlands elftal zit. Ik zie het als een bonus."

9 maart 2014 is de dag dat Strootman de voorste kruisband van zijn linkerknie afscheurde. De oud-speler van Sparta, FC Utrecht en PSV lag acht maanden uit de roulatie en moest onder meer het WK in Brazilië missen, maar maakte in november zijn comeback. De terugkeer was echter van korte duur, aangezien het in januari 2015 weer misging. Meer dan een jaar later kon hij pas weer zijn rentree maken bij Roma. Daar moet hij zijn speelstijl 'in details' aanpassen. "Af en toe moet ik misschien iets slimmer zijn, geen onnodig risico opzoeken. Maar de duels zal ik nooit schuwen."

Bondscoach Danny Blind vindt het prachtig dat hij weer de beschikking heeft over de dynamische middenvelder. "Strootman is een topspeler, die ons team qua karakter en persoonlijkheid nodig heeft", zegt de keuzeheer.

[photo,98045,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen