KNVB: "De Graafschap sportief gewoon gedegradeerd"

26 mei 2016, 08:25

De Graafschap heeft woensdag bezoek gekregen van Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal bij de KNVB. Beide partijen gingen om de tafel om te praten over de ontstane situatie, nu vooralsnog onduidelijk is op welk niveau de Achterhoekers volgend seizoen uitkomen.

De Graafschap was in de play-offs de mindere van Go Ahead Eagles, maar blijft mogelijk toch behouden voor het hoogste niveau omdat de licentiecommissie van de KNVB FC Twente naar de Jupiler League wil sturen. De Tukkers hebben hiertegen een kort geding aangespannen, wat tot gevolg heeft dat De Graafschap in onzekerheid verkeert en dus nauwelijks beleid kan voeren vanwege de financiële verschillen tussen voetballen in de Eredivisie en in de Jupiler League.

De Graafschap heeft de KNVB voorgesteld om volgend seizoen met negentien clubs in de Eredivisie te spelen. "Maar dat lijkt uitgesloten", zegt een woordvoerder van de voetbalbond tegen De Telegraaf. "Sportief is het niet wenselijk, omdat er dan vier extra speelrondes zijn en er elk weekend een club vrij is. Ook is De Graafschap op sportieve gronden formeel gewoon gedegradeerd."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen