De Haan: "Snap al lange tijd niet waarmee KNVB bezig is"

26 mei 2016, 09:33

Foppe de Haan haalt uit naar de KNVB. De scheidend coach van SC Heerenveen heeft bijvoorbeeld geen goed woord over voor hoe men in Zeist omgaat met de situatie rond FC Twente. De licentiecommissie van de KNVB wil de Tukkers terugzetten naar de Jupiler League, maar zij hebben daartegen een kort geding aangespannen.

"Ik snap al lange tijd niet waarmee de KNVB bezig is", zegt De Haan, in het verleden coach van Jong Oranje, tegen Metro. "Ze doen werkelijk niks goed. Hoe ze met FC Twente omspringen deugt niet en dat had zijn weerslag op de nacompetitie. Ronduit competitievervalsing. Veel clubs zitten nu met vraagtekens, er kan momenteel niet eens een competitieopzet gemaakt worden voor volgend seizoen."

De Haan vindt dat directeur betaald voetbal Bert van Oostveen weg moet. "Er zijn te veel regels. Je kunt je daarachter verschuilen, maar mensen maken die regels. Het zit hem dus wel degelijk in de personen die er zitten. De affaire met Guus Hiddink maakt duidelijk hoe de KNVB met mensen omgaat. Van Oostveen had toen al zijn conclusies moeten trekken. Hoe je het ook wendt of keert, hij is verantwoordelijk voor alles. De KNVB hoort dienend te zijn aan het voetbal, maar dat is de bond al lang niet meer. Dat is het grootste probleem."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen