Kind van de club weg bij VVV, Promes tekent bij

27 mei 2016, 08:07

Opvallend nieuws vanuit Limburg. VVV-Venlo maakt via de officiële clubkanalen wereldkundig dat Niels Fleuren geen nieuw contract heeft gekregen en daarom op zoek moet naar een nieuwe werkgever. Dertien seizoenen lang was de 29-jarige linksachter een vaste waarde in De Koel. Jerold Promes mag wél blijven bij de Limburgse eerstedivisionist.

Het zal even wennen worden, VVV zonder Fleuren. Na zijn debuut in oktober 2003 kwam de linksback tot 353 competitiewedstrijden voor de Venlose club, waarmee hij twee promoties meemaakte. "Er wordt sportief gezien een andere keuze gemaakt voor de linksbackpositie", zo verklaart directeur Marco Bogers het vertrek van Fleuren. "Niels is een modelprof, anders hou je het niet zo lang vol en kom je niet tot zo veel wedstrijden, zeker niet bij één club", aldus Bogers.

De VVV-directeur geeft aan dat Fleuren in de toekomst welkom is om een maatschappelijke rol te vervullen bij VVV en er gewerkt gaat worden aan een afscheidswedstrijd. "Met Niels verdwijnt een van de boegbeelden van onze club, maar dat willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Iemand met zo'n lange staat van dienst verdient een passend afscheid."

In tegenstelling tot Fleuren mag Promes wél blijven in Venlo. De centrale verdediger heeft voor één seizoen bijgetekend. "Ik heb nu al zin in het nieuwe seizoen. Helaas hebben we het niet gered in de play offs, maar ik kijk vol vertrouwen uit naar de start. Ik ben blij dat ik hier nog in Venlo kan blijven spelen, want ik ben hier op mijn plek. Niet alleen bij de club, maar ook in de stad. Al mijn familieleden komen graag op bezoek bij ons", stelt Promes.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen