De Jong helpt dramatisch Oranje aan gelijkspel tegen Ieren

Ger
27 mei 2016, 22:56

Het Nederlands elftal heeft de oefeninterland tegen Ierland niet weten de winnen. Het elftal van Danny Blind speelde onthutsend zwak en keek een groot deel van de wedstrijd tegen een achterstand aan. Shane Long had de Ieren op een verdiende voorsprong gezet. Met het inbrengen van Luuk de Jong naast invaller Bas Dost forceerde de bondscoach toch nog een gelijkspel: 1-1.

Geen Robben. Geen Van Persie. Geen Sneijder. Geen Huntelaar. Het Nederlands elftal begon het drieluik van oefenwedstrijden zonder selectielid van het WK in 2010. De nieuwe generatie internationals werd in het Aviva Stadium aangevoerd door Kevin Strootman. Het was veelzeggend dat de middenvelder van AS Roma, die twee jaar lang ontbrak vanwege een zware knieblessure, meteen de aanvoerdersband toegewezen kreeg. Strootman mist ritme en is nog lang niet op zijn oude niveau, maar hij is internationaal gezien wel de beste speler waar Danny Blind op dit moment over kan beschikken.

Tegen de matige Ieren, die wel naar het EK gaan, waren vooral de prestaties van Memphis en Van Dijk abominabel. Memphis leidde twee keer gevaar in voor zijn eigen defensie met knullig balverlies. Stephen Quinn en Jonathan Walters konden niet profiteren omdat de voortzetting ondermaats was. Toch hielp Nederland de thuisploeg aan een voorsprong in de eerste helft. Van Dijk verwerkte onnodig een voorzet van de Ieren over de eigen achterlijn. Vervolgens was hij John O'Shea kwijt bij de hoekschop. De rebound was een prooi voor Shane Long: 0-1.

De malaise van Oranje ging na rust gewoon verder. Het duurde tot de 66ste minuut voordat Randolph voor het eerst in actie moest komen. Meer dan het plukken van een voorzet van Joël Veltman was het niet. Ook het inbrengen van Marco van Ginkel, Steven Berghuis en Bas Dost bracht geen soelaas voor het Nederlands elftal. De mogelijkheden die er in de tweede helft te noteren vielen, waren voor de Ieren. Het ontbrak de spelers van Oranje aan de mentaliteit om luchtduels te winnen bij standaardsituaties. Walters en Shane Duffy misten kopkansen om de voorsprong uit te breiden, David McGoldrick maaide in kansrijke positie over de bal heen.

Oranje kan zich volgende week revancheren in de oefenpotjes met Polen (1 juni) en Oostenrijk (4 juni). De Ieren vervolgen hun oefencampagne tegen Wit-Rusland en gaan zich opmaken voor het EK met wedstrijden tegen Italië, België en Zweden. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen