Vitesse-beloften verslaan NEC/FC Oss in bekerfinale

28 mei 2016, 18:27

Vitesse heeft het nationale bekertoernooi voor de beloften gewonnen. In de finale werd rivaal NEC/FC Oss na strafschoppen verslagen. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1 in de Nijmeegse Goffert, in de verlenging scoorden beide ploegen ieder opnieuw één keer, waarna Vitesse de penaltyserie met 4-2 won.

Julian Lelieveld bracht Vitesse in de vierde minuut, na voorbereidend werk van Yuning Zhang, aan de leiding in de finale. Die treffer leek de wedstrijd te gaan beslissen, maar in de extra tijd van de tweede helft sleepte Rick Wouters toch een verlenging uit het vuur voor NEC/FC Oss.

In die verlenging kwam NEC/FC Oss tegen het einde van de eerste helft verdiend op 2-1 via Ragnar Oratmangoen. Twee minuten na de doelwissel werd het 2-2, door een eigen doelpunt van Wouters. In de beslissende penaltyserie miste NEC/FC Oss de eerste twee strafschoppen en die schade werd niet meer hersteld.