Real vergroot trauma Atlético na strafschoppenserie

28 mei 2016, 23:53   Bijgewerkt: 29 mei 2016, 01:23

Real Madrid heeft zich opnieuw tot winnaar van de Champions League gekroond. De Koninklijke rekende na een strafschoppenreeks af met stadgenoot Atlético. Juanfran, de held tegen PSV, was ditmaal de schlemiel met een gemiste strafschop. Cristiano Ronaldo, net op tijd fit genoeg om te spelen, besliste daarna de serie in het voordeel van Real: 5-3. Het is de elfde titel in de Europa Cup 1 voor Real.

Na de reguliere speeltijd (1-1) was er nog geen winnaar bekend. Invaller Yannick Ferreira Carrasco zette zijn ploeg diep in de tweede helft op gelijke hoogte na een vroeg (buitenspel)doelpunt van Sergio Ramos. Atlético kwam met kunst- en vliegwerk door de verlenging heen, maar liep voor de derde keer in de historie de titel mis.

Het uitschakelen van Ronaldo bleek in Milaan niet het grootste probleem te zijn, de Portugees maakte geen fitte indruk en leek vooral op het veld te staan om de tegenstander angst in te boezemen. De echte dreiging van Real kwam voort uit standaardsituaties. Ondanks de aanwezigheid van Cristiano Ronaldo namen Toni Kroos en Gareth Bale de vrije trappen en hoekschoppen voor hun rekening. Bale stelde na zes minuten Casemiro in staat om te scoren met een verraderlijke vrije trap, de verdedigende middenvelder vergat, oog-in-oog met Jan Oblak, een hoek te kiezen.

De achterstand was een flinke domper voor het team van Diego Simeone dat vaak excelleert vanuit de counter. Terugvechten na een tegentreffer ligt Los Rojiblancos een stuk minder. Real bleef voor rust dan ook eenvoudig overeind tegen de stadgenoot. De opbouw van achteruit was prima verzorgd en ook tussen Karim Benzema, Bale en Kroos ging de bal makkelijk van voet tot voet. De combinaties van Real stokten echter op ruime afstand van het doel van Oblak. Omdat ook Atlético weinig tot niets creëerde bleef de echte spanning voor rust uit.

Voor een ploeg die het normaal gesproken moet hebben van één of twee doelpunten was de gemiste pingel een zware tegenslag. Real had er vertrouwen in dat een marge van één doelpunt voldoende zou kunnen zijn en trok zich terug op eigen helft. Een spaarzame uitbraak zou dan genoeg zijn voor de beslissing. Met Lucas Vázquez voor Benzema en Ronaldo in de spits gokte Zinédine Zidane op dat ene moment van de Portugees.

De onverwachte gelijkmaker van Carrasco zorgde voor dezelfde eindstand als twee jaar geleden na de reguliere speeltijd. Destijds ontaarde de wedstrijd in een spektakelstuk met drie goals in dertig minuten. In deze editie was het maar één man die voor spektakel zorgde: Yannick Ferreira Carrasco. De Belg had geen kind aan directe tegenstander Danilo, invaller voor de geblesseerde Dani Carvajal, en vermaakte het publiek met duizelingwekkende dribbels. Het kwam Danilo op een gele kaart te staan, maar een tweede doelpunt bleef uit voor de linksbuiten.

Als er één ploeg was die nog een beslissing wilde forceren dan was het Real Madrid, maar de spelers van Simeone vochten als leeuwen om de 2-1 te voorkomen. Savic stond opnieuw op de juiste plek om een gevaarlijk schot van Ronaldo te blokken en ook invaller Lucas voorkwam een gevaarlijke kans van Isco. De opluchting bij Los Rojiblancos was dan ook groot toen Clattenburg floot voor het einde van de verlenging. De strafschoppenserie zou Atlético vertrouwen moeten geven na het succes tegen PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen