Blind moet komende interlands mogelijk ook missen

30 mei 2016, 07:37

Het heeft er alle schijn van dat Daley Blind in de komende twee interlands van het Nederlands elftal ook buiten de kalklijnen zal blijven. De linkspoot van Manchester United kampt nog altijd met liesklachten en daarom staat er voor het oefentreffen met Polen en Oostenrijk een groot vraagtekenen achter zijn naam.

"We zitten in een fase dat we voorzichtig moeten zijn", geeft bondscoach Danny Blind aan in gesprek met de NOS. "Het zijn belangrijke wedstrijden, maar het blijven oefenwedstrijden", relativeert hij. "We gaan een speler niet de zomer injagen met een blessure die verergerd is omdat wij hem willen opstellen. Het is geen kwalificatiewedstrijd. Anders had hij woensdag of zaterdag wel gehaald. We nemen geen onnodige risico's", stelt Blind senior.

Daley Blind heeft de blessure overgehouden aan de FA Cup-finale tegen Crystal Palace (2-1 winst na verlenging). De linkspoot van Manchester United moest afgelopen vrijdag al het 1-1 gelijkspel tegen Ierland aan zich voorbij laten gaan.

Omdat naast Blind ook Arjen Robben en Wesley Sneijder niet inzetbaar zijn bij Nederland, zal Kevin Strootman vermoedelijk weer de aanvoerdersband dragen tegen Polen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen