Robben: "Iedereen moet bij zichzelf te rade gaan"

30 mei 2016, 07:48

Na een werkelijk fantastisch optreden op het WK 2014 in Brazilië bleef het aantal wedstrijden van Arjen Robben voor het Nederlands elftal steken op slechts vijf stuks. De flankenflitser van Bayern München wordt de afgelopen twee seizoenen geplaagd door blessureleed en is in de huidige interlandbreak ook niet inzetbaar. Desondanks heeft de aanvoerder van Oranje een bezoek gebracht aan het trainingskamp van Lagos.

Robben meldde zich bij zijn collega's om betrokken te blijven bij het groepsproces en verder te revalideren van zijn dijbeenkwetsuur. Bovendien heeft hij Oranje ook gewoon gemist. "Ik ben er lang niet bij geweest en dat doet pijn", zegt Robben tegen de NOS over zijn absentie. Op 13 november speelde hij in Wales zijn laatste duel voor Nederland en dat was, samen met zijn 31 minuten tegen IJsland, zijn enige Oranje-optreden in het jaar 2015.

Afgelopen vrijdag boekte het Nederlands elftal een 1-1 gelijkspel tegen Ierland, maar daar was ook alles mee gezegd. Het spel was, voor de zoveelste keer, teleurstellend. "We moeten niet overdrijven, maar het was niet best", reageert Robben daarop. Hij denkt niet dat het mislopen van het EK doorwerkt in de motivatie van de internationals. "Dat gevoel heb ik niet. Maar iedereen moet bij zichzelf te rade gaan. Die motivatie moet uit jezelf komen. Als je dat Oranje-shirt aan mag doen, moet je knokken om niet weer een groot toernooi mis te lopen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen