De Graafschap bindt in: "We moeten ophouden met janken"

30 mei 2016, 11:58

De Graafschap is nog steeds in afwachting van de zaak rond FC Twente, dat volgens de licentiecommissie van de KNVB naar de Jupiler League moet degraderen. Vechten de Tukkers dit besluit zonder succes aan, dan mogen de Superboeren in de Eredivisie blijven spelen. Voordat het zover is, hanteren de Doetinchemmers Jupiler League-prijzen bij de verkoop van seizoenkaarten. "Wordt het toch Eredivisie, passen we de tarieven aan."

Het was door de situatie vooral nederigheid troef bij De Graafschap, maar de club bindt in. "We moeten ophouden met janken hoe zielig we zijn. Het is onze eigen schuld dat we van Go Ahead hebben verloren. Er drijft nu een reddingsboei en die kunnen we nog pakken. Er is niemand die we de schuld kunnen geven", stelt algemeen bestuurder Hans Veldhorst in gesprek met Omroep Gelderland.

De Graafschap is sportief richting de geplaagde club uit Enschede. "Ook FC Twente gaat voor zijn kans en probeert te doen wat voor hun het beste is. Wij kunnen niet naar Twente wijzen. Natuurlijk is dit een beroerde situatie voor ons, maar het is simpel: De Graafschap zit in de wachtkamer", weet Veldhorst, die centrale verdedigers Robin Pröpper en Ted van de Pavert al zag vertrekken. "Wij kunnen daar toch niks aan doen. Die jongens liepen uit hun contract. En het salaris dat zij nu gaan verdienen, kunnen wij nooit betalen. Het is een prima stap voor ze en ik gun het ze ook."

In de play-offs om promotie/degradatie verloor De Graafschap in een tweeluik ruim van Go Ahead Eagles (4-1 en 1-1).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen