Juweel tekent nieuw contract bij Manchester United

30 mei 2016, 14:47   Bijgewerkt: 30 mei 2016, 16:01

Het was eigenlijk alleen nog wachten op een officiële bevestiging, maar deze is er nu gekomen: Marcus Rashford heeft een nieuw contract getekend bij Manchester United. Het supertalent heeft zich tot de zomer van 2020 verbonden aan de Engelse topclub, met een optie voor nog een seizoen. De 18-jarige aanvaller kende afgelopen seizoen onder de vleugels van de ontslagen manager Louis van Gaal een stormachtige doorbraak.

Het jeugdproduct van Man United debuteerde dit seizoen in de Europa League-wedstrijd tegen het Deense FC Midtjylland, waarin hij meteen twee keer scoorde. Het was het begin van een sprookje, aangezien hij drie dagen later ook tijdens zijn competitiedebuut tegen Arsenal een doelpunt wist te maken. In totaal staat de doelpuntenteller op acht stuks, na zeventien optredens. "Marcus is een natuurtalent met een geweldig potentieel", zegt vice-voorzitter Ed Woodward over de jongeling. "Hij is zeer snel in het team geïntegreerd. Er is een grote toekomst voor hem weggelegd."

Rashford, die afgelopen zaterdag de jongste scorende debutant ooit werd in de nationale ploeg van Engeland (2-1 winst tegen Australië), is trots op zijn nieuwe verbintenis. "Ik ben altijd een fan van Manchester United geweest, dit is een droom die uitkomt. Ik ben dankbaar voor het feit dat ik hier de kans heb gekregen om mezelf te bewijzen. Dat ik bij de grootste club ter wereld mag spelen, betekent alles voor mij en mijn familie", aldus de groeibriljant.

Naast Rashford heeft ook Cameron Borthwick-Jackson een contract tot medio 2020 getekend, met een optie voor nog een jaar. De 19-jarige linksback debuteerde ook onder Van Gaal in de hoofdmacht van Man United. Dat deed hij in november, tegen West Bromwich Albion. Sindsdien kwam hij veertien keer in actie voor de Mancunians. Bij de beloften werd Borthwick-Jackson overigens verkozen tot Speler van het Jaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen